Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Doç. Dr. Sevgi Maraklı

Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Doç. Dr. Sevgi Maraklı

Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Doç. Dr. Sevgi Maraklı

21.02.2024 30

Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Doç. Dr. Sevgi MARAKLI

Okulumuz,da “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Projesi” kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi MARAKLI tarafından “Genetik ve Biyoteknoloji” konulu söyleşi düzenlendi.

Okulumuz olarak 2023 yılında yapılan TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Projesi başvurusu kabul edilmişti.

Genetik ve Biyoteknoloji konulu söyleşiyi, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi MARAKLI seminer formatında gerçekleştirdi.

DNA Parmak İzi, Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji, konularında bilgi veren Sayın Doç. Dr. Sevgi MARAKLI, yenilenebilir enerjinin önemine de dikkat çekti. Geçmişte büyüklerimizin yapmış olduğu ilaç mahiyetindeki uygulamaların günümüzde de Modern Biyoteknoloji alanında kullanıldığını dile getirdi. Öğrencilere, yapılan projelerin öneminden bahsederek, üretkenlik konusunda okumanın önemine dikkat çekti ve sabırla çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Fen ve Sosyal Bilimler Proje bölümümüzden dört öğrencimizin kendisine yönelttiği soruları da cevapladı.

Söyleşi sonrasında Okul Müdürümüz V. Kemal Vehbi ONAY, kıymetli öğrencilerimizle buluşan Doç. Dr. Sevgi MARAKLI’ya, söyleşiye katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra, geri dönüş için vakti dar olan Sayın MARAKLI ile kısa bir Boraboy Gölü gezisi düzenlendi.

Programa, Taşova Belediye Başkan Yardımcısı Kadir AYDOĞAN, Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Mahmut ÇELEBİER, Taşova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa OKUR, Eğitimci Yazar Ömer CELEP ve okul müdürleri katıldılar.

.

Söyleşi Videosu:
 

...

Archive.Org'daki Etkinliğimizin Fotoğraf Albümü İçin (TIKLAYINIZ)

.

Archive.Org'daki Etkinliğimizin Video Albümü İçin (TIKLAYINIZ)

.

Archive.Org Hizmetindeki Okulumuz Etkinlik Arşivine Gitmek İçin (TIKLAYINIZ)

.

Okulumuz Web Sayfasında Yıllara Göre Etkinlik Arşivimiz İçin (TIKLAYINIZ)

.