Okulumuz Koordinatörlüğünde Amasya İmam Hatip Liseleri Arası Hutbe Okuma Yarışması Yapıldı

11.03.2023 61

Taşova'da İmam Hatip Liseleri Arası Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'müzün her yıl düzenlediği Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Mesleki Yarışmalardan "Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması", bu sene ilçemizde yapıldı.

Amasya İl ve İlçe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katıldığı ve Okulumuz Şehit Bekir Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nun ev sahipliğini yaptığı yarışma, 10/03/2023 Cuma günü saat 10.00'da Taşova Merkez Caminde düzenlendi.

Öncelikle yarışmaya katılan okulların kuraları çekildi. Yarışma Okulumuz öğrencisi Muhammet Ali Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Tümer, öğrencilere moral verici güzel bir konuşma yaptı. Öğrenciler kura sırasına göre minbere çıkarak hutbelerini okudular. Hutbelerin sunumundan sonra puanların hesaplanması esnasında Okulumuz İlahi Ekibi ilahilerini icra ettiler.

Yarışma sonrası dereceye giren öğrenciler açıklandı ve kendilerine ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra yarışmaya katılan öğrenciler kendilerine belirlenen Taşova merkezdeki camilerde Cuma namazı kıldırdılar. Katılımcılar Namazı müteakip Okulumuzun sunduğu yemek ikramına katıldılar.

Okul Müdürümüz Kemal Vehbi Onay, katılımcıların ve emeği geçenlerin her birine teşekkür ederek, misafirleri uğurladı.

Organizemiz ve koordinatörlüğümüz çok beğenilen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasına;

Taşova Belediye Başkanımız Sayın Bayram Öztürk, Amasya İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Alparslan Kanar, Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Tümer, Taşova İmam Hatipliler Derneği (TAŞİMDER) Başkanı Sayın Hüseyin Aytaş, yarışmacı okulların yöneticileri, bu öğrencileri yarışmaya hazırlayan meslek dersleri öğretmenleri, öğrenciler ve Taşova halkı katıldı.

Archive.Org'daki Etkinliğimizin Video Albümü İçin (TIKLAYINIZ)

Fotoğrafları (Tamamını) İNDİR (1,83 GB)

Videoları (Tamamını) İNDİR (17.4 GB)