12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

11.03.2022 256

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Kaymakamımız Sayın Ahmet Gökcecik, 11 Mart 2022 Cuma günü Okulumuz Şehit Bekir Özdemir İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin düzenlediği 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'uAnma programına katıldı.

Bu yıl 101 kez düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anmagünü programı Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonundagerçekleştirildi.

Kaymakam Ahmet Gökcecik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen ÖmerAltun, İlçe Emniyet Müdür Vekili Serhat Temiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal marşınınokunmasıyla başladı.

Akabinde Kur'an-ı Kerim Tilavetinin yapıldığı programda Kaymakamımız, günün anlam ve önemine konuşmayı yaptı.

Kaymakam Gökcecik, konuşmasında;

"Ömrünü vatana, millete hizmete adamış üstadMehmet Akif Ersoy'un on kıtaya sığdırdığı bu uyanış destanında, bir milletin yeniden varolması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. İnanıyorum ki;bizi biz yapan, bizi bir millet kılan, vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklâlmarşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 101. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Programın devamında, Şehit Bekir Özdemir İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin hazırladı tiyatrogösterisi gerçekleştirildi.

"İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma" yarışmasında birinci olan Asude Koçak ve diğer dallarda derece giren öğrencilere Kaymakam Gökcecik, ödüllerini verdi.

Öğrenci Asude Koçak'ın İstiklal marşımızı ezbere okumasıyla program son buldu.

Fotoğraflar:

1. Albüm: Kaymakamlık Serdoğan Sıvacı

.

2. Albüm: Bizimkiler (Öğretmen ve Öğrencilerimizin çektikleri)

.

Toplama Videolar:

..

Archive.Org Hizmetindeki Okulumuz Etkinlik Arşivine Gitmek İçin (TIKLAYINIZ)

..